Visie

Veranderen en vernieuwen als ambacht

Veranderen of vernieuwen doe je niet zomaar. Neem een simpele gewoonte zoals een avondritueel en probeer dat eens twee weken anders ite doen en vol te houden. Dat is toch best lastig. En dan heb je nog best veel invloed om er zelf verschil in te maken.

Als je aan de lat staat om een organisatie mee te nemen in de verandering, groeit de complexiteit. Er speelt van alles in een organisatie. En ook daarbuiten, wat effect heeft op de organisatie.  Denk bijvoorbeeld aan bestaande trajecten, prangende klantvragen, winkels die open moeten blijven en allerlei onderstromen in de organisatie waardoor het anders loopt dan je verwacht.  Dit vraagt om precisie en vakmanschap om dit te helpen doorgronden, maar ook om er positie in te nemen en in te acteren.

Vaak begin je alleen of met een kleine groep die een kans ziet of een noodzaak voelt om het anders te gaan doen. Ongeacht de positie van die groep, kan dit een kwetsbaar gegeven zijn. Want hoe gaan de andere mensen mee? Hoe pakken medewerkers meer eigenaarschap?  En wat betekent dat voor de organisatie? Moet het harkje anders of moeten we juist zonder? Hoe behouden we de menselijke maat of vergroten we de betrokkenheid?

Het zijn vragen die voor mij de kern van het ambacht raken. Vragen waar ik samen met opdrachtgevers mee puzzel en antwoorden op formuleer en verandertrajecten bouw. Klein en groot. Trajecten die een context creëren waarin een verandering vorm kan krijgen.

Verandervak in beweging

Ondertussen verandert het vak ingrijpend omdat het denken over organisatie ook verandert. Steeds meer laten we de structuurwijziging of het grote verandertraject als oplossing en bewegen we richting alert organiseren en pragmatisch veranderen.

De afgelopen jaren zijn er vele vormen van nieuw organiseren verschenen, elk toepasbaar op de context van de organisatie waarin deze verscheen. Denk bijvoorbeeld aan Rijnlands organiseren, systemisch werken,  holacratisch organiseren en agile werkwijzen.

Ook Bureau van Elkaar is altijd in beweging en ontwikkelt zich voortdurend in een groot aantal methoden en technieken zoals agile/scrum, lean management, serious gaming,  zelfsturing,  appreciative inquiry.