Leren in verandering en vernieuwing

‘Een dag niet geleerd, een dag niet geleefd’. Een zin waarmee ik probeer verandering en vernieuwing in organisatie probeer vorm te geven. En daar hoort voor mij ook het teruggeven van wat je zelf geleerd hebt bij. Soms in een blog of artikel, maar soms in de vorm van een trainingen/workshops.
Zo wordt het, toch af en toe best pittige, vak van veranderaar leuker en de worstelingen en rakelingen menselijker. Leren is nog niet zo makkelijk. En veranderen en vernieuwen ook niet.  Zo gaf ik gister de eerste dag van de driedaagse maatwerktraining Verandermanagement voor een team met een pittige veranderopdracht. 
Energieke training met een goed resultaat. Mooie voorlopige antwoorden en spannende en uitdagende nieuwe vragen geven weer energie om de volgende stap te zetten in de beoogde verandering. Een mooi startschot voor de volgende sessie.
Ook mocht ik op 21 oktober bij de sessie Opgavegericht Werken bij de Rijksoverheid ( als onderdeel van het traject Nooit meer reorganiseren) iets delen over de aanpak die ik bij Gemeente Amsterdam begeleid bij directie Afval &Grondstoffen. Mooi om daar de aanpak en de worstelingen te delen en ook verrijkt weer naar huis te gaan met scherpe vragen. Dat scherpt ook de aanpak weer! Onderdeel van de dag was ook een interview. Die volgt zo snel mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *