De binnenkant van nieuw organiseren en meer

Zo heet de nieuwe publicatie van Broosz (http://www.broosz.nl).  Het is de opvolger van het in 2014 verschenen ‘Pionieren naar Nieuw Organiseren’. In de nieuwe versie kijken alle deelnemers, meer naar de binnenkant van nieuw organiseren. We zijn het pionieren voorbij, maar hoe kun je de beweging in de context waarin je werkt ook werkend krijgen? En waar loop je dan tegenaan. Daarin onder meer bijdragen van Youké, ING, Nationale Politie, HAN, Opella etc.

Het wordt iets bijzonders en verschijnt voor de zomer. Ik heb er een interview en artikel in geplaatst over een mooie klus die ik in opdracht van de Gemeente Amsterdam uitvoer. Het artikel laat zien hoe je beweging naar nieuw organiseren vorm kunt geven en welke overwegingen daarbij een rol spelen. Ook geeft het een aantal tips voor activistische doeners in andere organisaties.

Meer

Dit jaar begint ook het schrijfproces aan de vastlegging van een inmiddels beproefde aanpak die meer eigenaarschap in organisaties ondersteunt.  Dit wordt een coproductie. Het idee is om zowel een theoretisch artikel als een praktische vertaling/werkboek uit te werken. Ik hoop daar snel meer informatie over te hebben.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *